Alla inlägg under februari 2019

Av Annelie - 28 februari 2019 22:22

Idag har jag varit till stan och köpt present till Ebba som fyller år på söndag den 3 mars.
Det tog tid innan jag hittade rätt men till slut så. Hoppas att den ska passa henne.
Emilia var hemma och hade koll på Spexa. Det kommer att bli en omställning i sommar när Emilia ska jobba borta hela sommaren.

Kl 16 hade vi träning på brukshundsklubben i Söderköping, Jiddra och Poppan får springa lösa på tomten medan jag packar bilen, men mär vi skulle åka så ville inte lilla Poppan fångas in. Hon tycker verkligen inte om när man ska ta henne ute. Det bästa är att får gå in själv för hon har lärts sej att man får godis innanför dörren, men nu skulle hon ju in i bilen och lär sej inte luras till slut när det inte gick med korv så så hämtade jag en leksak och kampande ett tag med henne sen så kunde jag ta henne och jäklar vad ilsken hon vart. Nästa gång blir det koppel på.
Första gången lilla Poppan är med på en stor träning med många hundar.
Hon är lite försiktig och vill gärna titta och ta in alla intryck men sen jäklar vart det fart på henne.
Så vi har lekt medans andra hundar tränade och så gjorde vi lite omvänt lockande och en annan lätt kontaktövning. Allt förstås på riktig nybörjar nivå och väldigt lätta övningar hon är bara tio veckor.
Hon var så duktig.
Jiddras träning gick bra, hennes fria följ gick kanon idag med.
Började lite lätt med att lära in att gå sakta framför mej en del till framåt sändandet. Men det var svårt kanske mest för jag aldrig har lärt in det på någon hund förut och inte har någon riktig strategi på hur jag ska lära in det.
Måste klura på det till nästa träning.

Kramar från oss ??

Av Annelie - 26 februari 2019 21:09

Så härligt väder idag, vi har varit ute nästan hela förmiddagen, Åsa var här och duschade Diesel så då passade jag på att gå en promenad med Thilde . Ett riktigt litet charmtroll är hon.

Och när vi satt på trappan och pratade så kom Tasse igång och leka lite med Spexa, men hon hade hållt på länge innan hon äntligen fick fart på honom.


Idag provade omvänt lockande på Poppan, och hon snappade det ganska fort , sen när jag skulle prova en liten följa övning så sökte hon ögonkontakt då med , duktig liten tjej   -

Vi har också börjat träna in rörelserna till sitt och ligg från stående, jag sätter inte ord på rörelserna ännu , men ganska snart så..


Hon har redan förstått att man ska sitta när jag kommer med hennes matskål .

Lekt har vi också gjort både ute och inne som vanligt och något som vi också gör varje dag som är minst om inte viktigast är att sitta och mysa en stund varje dag, och då ingår lite hantering också.

Sen blir det flera kortare mysstunder under dagen , det svårt att låta bli hon är så gosig och kryper gärna upp i knät   

             

Jag förstår inte varför bilderna vart så dåliga, måste nog kolla över kameran....


Kramar från oss    



Av Annelie - 25 februari 2019 20:30

Idag har vi tagit den ganska lugnt, De stora fick sina promenader och lilla Spexa fick en liten runda hon med.

Ibland kan man undra hur man ska få henne att gå fint i kopplet   , hon far omkring och rätt som det är så sätter hon sej och begrundar vad hon ser sen är det full fart igen. Men så småningom ska vi nog få ordning   på det med .

Lek både ute och inne, vilket vi gör varje dag. Både att kampa och att hämta saker är viktigt. Jag ser inte direkt att hon har något ägande med sakerna utan hon kommer oftast ganska snabbt tillbaka till mej med saken.

Lilla Poppan fick stanna hemma med husse när Jiddra och jag åkte på skyddsträning.


Vi började med lite lydnadsträning, och ibland blir jag helt salig över hennes fotgående  och ikväll var det verkligen så perfekt som jag vill ha det..Tänk om man kunde ha filmat då !!


Sen var det dags för skyddet och hon var lika ljudlig som vanligt på första den första omgången.

Andra omgången så ljudade hon mycket först sen fick hon rondera två skul och figgen stod i andra så hon fick bevaka honom där, efter det så var det fotgående och sen lika igen. Och sista rondan så var hon tyst hela tiden tills det var dags att skälla i bevakningen.. Bästa bästa monstret    .


Vi kom hem till en lite trött husse som var tvungen att beklaga sej lite - Hon har ju hållt igång hela kvällen  , ska bara leka hela tiden var hans kommentar när jag frågade hur det hade gått   ..


Kramar från oss   


Av Annelie - 23 februari 2019 20:07

Tänk att vi har haft den här lilla sötnosen en vecka.

Vi har börjat med spår rutor, första rutan förstod hon ingenting, andra rutan började hon förstå, tredje rutan visste hon direkt. Andra omgången någon dag senare med tre rutor förstod hon direkt. Duktig tjej.
Helt galen roligt tyckte hon att det var med en liten skogspromenad med Ebba. Hon sprang som en liten tossing.
Sen vart hon trött och blöt så då fick jag bära henne till bilen.

En liten försiktig tjej med humör och mycket energi . Spännande att se hur hon kommer att utvecklas.

Av Annelie - 20 februari 2019 20:00

Idag är lilla Poppan 9 veckor.
Hon börjar ta för sej mer och äter bättre. Hon har gått ifrån matskålen flera gånger för att sen gå tillbaka och ta några kulor, men idag har hon stått kvar tills hon ätit upp maten vid alla mål . Känns som vi börjar komma in i rutiner . Hon är duktig och säger till när hon är nödig på morgonen.
Idag har vi klippt klor, lite pip vart det men Jennifer var duktig och matade henne med korv under tiden.
Hon fick vara några timmar med Emilia när Jennifer och jag var inne i stan och åt på MC Donald's och var på bio.
Lilla Poppan blir så glad när jag kommer hem, hon vill upp i famnen och så trycker hon huvudet emot min hals. Hon är så mysig.
Nu när hon är trygg med oss och börjar ta för sej mer så börjar det bli dags att vidga hennes vyer lite försiktigt.
Jiddra verkar tycka att det är helt ok med att ha fått en ny kompis att leka med. Tyzon däremot tycker att det fortfarande är jättejobbigt. Han som alltid när fått sitt morgon kex eller annat sprungit till biabädden för att äta vägrar nu att sätta en tass i bädden för Spexa är ofta i den och leker.. Lilla gubben har det jobbigt nu.

Favoritplatsen på kvällen

Av Annelie - 19 februari 2019 06:35

Igår var det dags för Znidde att börja lastträna nu när isen är borta , det gick riktigt bra.
Lilla Spexa fick en rundtur i stallet, det gick bra men den stora hästen var riktigt otäck. När vi kom hem så
upptäckte Jiddra att det faktiskt gick och leka med den lilla saken. Fullt ös inne Lilla Spexa helt överlycklig att någon äntligen ville leka med henne (av hundarna). Tasse vill absolut inte vara med, han går fortfarande omkring och ser helt deprimerad ut och livrädd att hon ska nudda honom för då kan han faktiskt dö :)

Ganska trött var hon när det var dags att följa med till jobbet på möte, men hon knatade på hela vägen dit, men det fanns mycket att analysera på vägen , hon hade inga problem med dörrarna som öppnas av sej själv, hon hälsade lite försiktigt på de som var där innan hon kröp ihop på golvet med huvudet i vattenskålen och sov sej igenom hela mötet :)
Jag brukar alltid ge mina hundar en gotta innanför dörren, för att det ska vara positivt att komma in och det verkar som lilla Spexa börjar förstå grejen , hon hade super bråttom upp för trappan och satt sej så fort vid dörren innan jag hann och öppna den :)) hon är för söt...


Kramar från oss

Av Annelie - 17 februari 2019 10:09

Några mera bilder från våra första dagar tillsammans.
Man blir trött av att en valp i huset tycker Jiddra.

Somnade i vattenskålen

Skönt att sitta i knät

Lite bus med Ebba.

Vi håller oss på våran kant.

Av Annelie - 16 februari 2019 09:15

Igår kl 6 styrde vi färden mot Skåne ,äntligen dags att hämta lilla Spexa.

Allt gick bra, härliga människor och trevliga hundar. Liiite hundprat     alltid trevligt att byta erfarenheter, tips och råd. Ser framemot trevliga träningshelger i skåne..

Lilla Spexa skötte sej exemplariskt i bilen, lite pip men efter några mil så kröp hon ihop på golvet vid mina fötter på filten och sov. Vid första rastningen fick hon träffa Jiddra och det var inga problem från någon sida, De nosade lite på varandra sen var det kissdags.

Väl hemma var det dags för att möta Tasse, och det var inga problem heller mer än att stackars Tasse tycker verkligen att små valpar är livsfarliga och äckliga   .

Första natten gick också bra, lilla Poppan sov från halv elva till halv sju utan en kiss inne.

Lite rörigt på morgonen när man är ovan med valp , mat till alla och rastningar , men det kommer vi snart in i   .

Det vart en jobbig dag för lilla Poppan ( smeknamnet blir nog Poppan) Möte med barn, andra hundar( Diesel), åka bil i bakluckan och springa och leka i skog och mark utan att kunna riktigt koppla av och sova ordentligt imellan.

Hon slog ihop ordentligt vid halv sju tiden med huvudet i vattenskålen .

Lite bilder från första dagen.


 


           


Kramar från oss    

Presentation


Här skriver jag om mina hundar ,våran träning och tankar som kommer upp.
Jag skriver inte varje dag utan när andan faller på och det kan gå lång tid i mellan inläggen .

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards