Senaste inläggen

Av Annelie - 22 oktober 2017 22:41

Nu har vi kommit med på en patrullhundskurs.

Jättekul    .


Tror tyvärr inte att tiden räcker till att gå den riktiga utbildningen och sedan gå med i hemvärnet ( om man klarar certprovet) utan får gå kursen och därifrån se vad det leder till, tycker det är bra att man kan tävla iallafall.


I lördags var första gången ute i skogen, och Jiddra var jätteduktig fast hon hade lite svårt i början att hålla ihop min lilla flamsfia. Eftr L-test och MT så har hon fått en sån förväntan på att det ska hända något så fort det är okända människor med .


Vi började med inlärning av ljudmarkering  på patrullstigen.

Ska bli kul att se nästa vecka hur hon reagerar då.


Vi verkar vara en bra grupp , lite blandning av hundraser och det är kul. Ser verkligen framemot nästa lördag..


Idag  har jag haft en hemma dag med barn och barnbarn härligt.


Kramar från oss     

ANNONS
Av Annelie - 15 oktober 2017 21:45

Jiddra och jag har tillbringat helgen i den stora huvudstaden Stockholm på spårkurs.

Åkte först till Roger och Jax , tur att man har en snäll bror som låter en övernatta där så man  dels sparar lite pengar när man inte bor på hotell eller hyr en stuga och sen är det inte så kul efter kursen att sitta själv på kvällen.

Vi gick en promenad så hundarna fick göra sina hälsningsprocedurer ute, lugnast så   .


Åkte sen i god tid för att hinna till kursen, vi skulle träffas vid kl 18 för presentation och lite teori.

Jag avskyr verkligen att köra i Stockholm så jag har aldrig gjort det förrutom till Farsta ( där brorsan bor) eller rätt igenom vilket det är en bedrift enligt mej  , men nu var jag verkligen vara tvungen   .

Tog det lugnt och det kändes skapligt fast det var mycket trafik. Och naturligtvis vart det fel i en tunnel då gps signalen försvann , men det gick bra att ta en väg tillbaka , men sen ute på landsbyggden vart det helt galet gps:en visade att jag var framme mitt på en grusväg i ingenstans. Efter mycket åkande fram och tillbaka pluss telefonsamtal så kom jag äntligen fram 35 minuter försent......


Fick ett bra välkomnande och teorin var riktigt bra , men satt ändå och oroade mej för att köra tillbaka.

Men hemresan gick bra utan en felkörning   . Brorsan hade hämtat kinamat, så himla gott.


Lördag morgon  var jag ganska så nervös för körningen men det kanonbra ingen felkörning och jag var en hel timme för tidigt , men då hann jag rasta Jiddra ordentligt.

Vi hade en riktigt bra dag på spårfältet, vi hann med 3 spår var, och det händer så mycket när man spårar intensivt.

Och det är verkligen lärorikt att gå med och kolla/lyssna på när andra spårar.


Lite problem vart det när vi skulle åka hem för min bil satt fast i leran och andra slirade och  hade också problem

att komma därifrån , men med gemensamma krafter så löste det sej och en del vart lite lerigare en andra   .

Fixade körningen tillbaka utan problem och under tiden jag duschade så fixade brorsan hem lite indisk mat super gott...


Söndagen var också en bra dag , två spår var och Jiddra var jätteduktig...


En härlig helg med trevliga människor och det känns som jag vet vad jag ska jobba på , ska bara få till min tajming, sen så får det bli lite privatlektioner och kanske ett läger till i vår vem vet........


Hemresan gick bra, raka spåret bara    .


Kramar från oss    

ANNONS
Av Annelie - 1 oktober 2017 12:45

Igår genomförde JIddra och jag ett MT i Örebro, och jag tyckte vi klarade av det bra både hon och jag med tanke på att jag vart dålig i fredagskväll och natt troligtvis i magsjuka   , kan vara att jag fått i mej gluten men jag tror inte det.

Så jag fick be husse om att vara chaufför för jag kände att jag orkade inte köra hela vägen.


vi åkte kl 5 på morgonen och jag klarade mej hela vägen utan toabesök , men illamåendet är såå himla jobbigt , som tur är hade jag inte kräkts någon gång för då hade jag inte klarat att åka det vet jag.....


Örebro är en trevlig klubb man känner sej välkommen där. Tyvärr hade dom gjort en miss med att boka en domare, så vi fick vänta en timme innan det dök upp en reserv domare. Det var en väldans tur att han kunde komma, undrar hur det hade lösts sej annars. Det var fem stycken som hade kommit ända från Norge för att göra det , hade varit liiite  pinsamt om dom fått åka hem utan ett genomfört MT.

Ja och hur gick det för min lilla lugna schäfer då   .... Hon bara älskar att göra sånna här grejer och går igång ordentligt.


Jag kan bara sammanfatta att hon är en hund  som :


 -  kampar som det var den sista gången hon fick göra det, rejält bett och inga omtag. Som figurant behöver man stå stadigt på jorden annars så åker man med.


- Hon älskar definivt människor  MEN

- Jag behöver verkligen inte vara rädd om någon skulle hota oss eller attakera oss     .


- Väldigt nyfiken.


-Envis och intensiv  ( som om jag inte visste det)


-Lekfull , men kan plocka fram en allvarlig sida när det behövs.


Hon fick ihop 475 poäng.


Poängen kanske inte igentligen gör  rättvisa åt hunden , men den här dagsformen bedömde domarna  att hon hade utifrån hur hon agerade i olika situationer och det är lika för alla som genomför ett test av olika slag.

Det är en bedömning sak och alla tolkar olika.


Jag som var med och fick mycket muntligt till mej utöver siffrorna på papperet och jag är så nöjd med mitt lilla monster.


Ena domaren sa att han hade velat att det fanns högre poäng på vissa moment för hon gjorde så mycket bättre än en 5:a, sen tyvärr när hon blir så gasad så har hon svårt att samla ihop sej igen och då blir det lite mindre poäng i vissa rutor  .

Jag fick också till mej att jag har en fantastisk hund att jobba med och att jag verkade var medveten om vad jag för sorts hund och att det var det viktigaste.

Husse filmade så det kanske kommer lite filmer vartefter.

När vi väl kom hem igenså vart det soffläge för mej fick i mej en banan och några klunkar vatten.

Idag efter en godnatts sömn så är jag lite piggare men det blir vila idag med. Har kunnat äta en knäcke, lite vattenmelon och en mugg the så det går åt rätt håll.


Får se om jag kan muta någon att ta en runda med mitt monster, tyvärr ingen i min närhet som är så pigga på det förstår inte varför    ...


Kramar från oss    Av Annelie - 27 september 2017 22:00

Det har hänt en del sista veckan. Känner att jag tappat styrkan i min kropp , jag antar att allt som varit sätter sina spår även där inte bara innuti. Enligt naprapaten så stämmer det .

Så sagt och gjort så vart det ett besök på gymet vilket är ca 3 år sedan    bättre sent än aldrig..

Det gick bra , men fick backa i vikterna på vissa övningar. Fick också en träningavärk från    men såå himla skönt att vara på gång igen , det blir visserligen bara en gång i veckan men jag vet att i längden ger det styrka där jag vill ha den. Jag är inte ute efter några muskler som ska synas utan jag vill bara gör min kropp starkare .


Helgen tillbringades delvis på jobbet , städa bilen innuti  som är såååå tråååkigt men väldigt fin blev den   , jag fick ju hjälp av lilla skruttungen som blivit så stor och förståndig   och så dom vanliga promenaderna med lite blandad träning.


Tisdagen började jag på medicinsk yoga en väldig kontrast till ett gympass, men jag ska noga fixa det också   , gäller bara att andas och koppla bort allt.....Hm men det ska gå ..


Innan nose work kursen ikväll så tränade jag Jiddra lite på klubben, måste säga att det går verkligen framåt där.  Känns som vi hittat vårat sätt att träna nu ska bara fortsätta att  lita på min magkänsla och köra på så kommer det bli kanon. Hon är helt underbar denna galenpannan.


Kursen med Tasse bestod av lite blandad resultat.

Vi kör mycket på kartonger som han inte verkar fatta något av så jag har tänkt att den är väl inte hans grej det här, men vilken skillnad när vi fick söka inne i skjul och ute på en liten vagn. Han var super duktig     jobbade lugnt , intensivt och markerade tydligt. Men nu måste vi ju få in det på kartonger också för vad jag förstår så består det första doftprovet av att hitta och markera doft på  kartong...

Men det är väl som allt annat, bara träna   ..


Kramar från oss    Av Annelie - 15 september 2017 21:56

Idag hade vi en sån där träning som bara är så himla bra , allt bara flyter på ??

Känns som vi får fler och fler såna träningstillfällen .
Det känns som vi äntligen hittat rätt .
En del saker har varit svårt när man inte är van vid att ha en sån högtempererad hund och Jiddra har varit och är fortfarande i vissa situationer väldigt flamsig, men jag har fått ihop henne ganska bra ändå tycker jag ?..
Hur som så är hon bara bäst ??

Tyzon fick också lite träning.
Mycket byteslek eftersom han inte vill komma in med några saker.
Och lite följa övningar .
Efter träningen så åkte jag och handlade , bäst att fylla på i skåpen ?.
Sen vart det ett kvälls pass på jobbet också...

Kramar från oss ?

Av Annelie - 6 september 2017 22:30

Ska försöka få till en inte alltför lång sammanfattning om vad som hänt sen sist. När dom söta monsterbebisarna flyttat hemifrån fick äntligen Jiddra flytta hem igen.Härligt....Tyckte att hon tappat så mycket kroppsligt, kanske var hon för omusklad innan ?? men men det är bara att träna för att bygga muskler, så det har varit intensiv simträning hela sommaren som resulterade i en attans fin kropp men tyvärr lite hot spot också i slutet på augusti ....

Vi har varit på skyddsläger med helt nya figuranter för oss och det gick kanon bra. Jobbade mycket på att samla ihop sej och vara tyst innan man får jobba, och det gick framåt. Ett kanon läger med helt enastående figuranter , Jiddra gjorde verkligen framsteg.....

Vi har tränat både lydnad och spår under sommaren och det har gått framåt.

Igår åkte Jiddra och jag med Pernilla och Micke till Stockholm för att L testa Jiddra och en av deras hundar och det gick så himla bra.
Jiddra var verkligen jätteduktig. Vilken hund jag har, hon vart godkänd med beröm och en förfrågan om hon var till salu....Men det är hon INTE..........................

Idag började Tyzon och jag en nose Work kurs känner att han behöver få göra något, eftrsom Emilia vart med häst i augusti och inte har fått någon rutin ännu med skola , stall
och allt annat så har lilla Tyzons träning blivit lite eftersatt. Han var jätteduktig på kursen , så då ska jag bara få lite tid till att träna honom mellan kurstillfällena
Nu dags att sova för jag ska upp tidigt....

Kramar från oss ;)

Av Annelie - 3 maj 2017 21:45

Idag var det dags för veterinärbesiktning på valparna.

Vi tog in en i taget, släppte ner dom innanför dörren för att se reaktionen på dom . På ett nytt ställe utan sina syskon, men dom sprang in helt oberörda och kollade läget .

Superduktiga när veterinären undersökte dom ingen av dom märkte  när dom fick vaccinationen, men lite pip vart det när chippet skulle in.

Super härliga orädda sociala valpar..Av Annelie - 29 april 2017 19:51

Idag åkte vi med valparna till skogen så dom fick röja , och det gjorde dom .

Första gången i skogen och så orädda.

Nyfikna på allt, fullt ös sen ramlar man ihop i en hög och sover en stund för att sen fortsätta.

Helt underbara   .

Hemma igen så vart det kloklippning och det var inte lika roligt, sen mat och liten slurk mjölk från duktiga mamma Jiddra    .. innan det är dags att ramla ihop i en hög igen och sova..

De små söta monstervalparna blir 7 veckor i morgon och det betyder att mitt bästa monster kommer hem om en vecka   ....


Kramar från oss    


                                 

Presentation


Här skriver jag om mina hundar ,våran träning och tankar som kommer upp.
Jag skriver inte varje dag utan när andan faller på och det kan gå lång tid i mellan inläggen .

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ padilias med Blogkeen
Följ padilias med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se